Muzej zlata i srebra Smokvice

U SKLOPU PROJEKTA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE U SMOKVICI  ĆE SE IZGRADITI  MUZEJ ZLATA I  SREBRA

Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je nositelj i Regionalnoj razvojnoj agenciji DUNEA-i koja je projekt pripremala i koja će ga provoditi, odobren je 32,6 milijuna kuna vrijedan projekt "Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija".

Od ukupne vrijednosti projekta čak 85 posto su bespovratna sredstva, u iznosu od 27,7 milijuna kuna, osigurana iz fondova EU iz operativnog programa "Konkurentnost i kohezija". Riječ je o integriranom razvojnom programu temeljenom na obnovi kulturne baštine koji ima za cilj stvaranje integralne kulturno-turističke destinacije.  Ukupno 10 partnera zajedno sa Dubrovačko-neretvanskoj županijom i Razvojom agencijom DUNEA   zajedno će provoditi aktivnosti u sklopu kojih je predviđena obnova palače Ismaeli-Gabrielis u Gradu Korčuli u kojoj je smješten Muzej Grada Korčule, obnova župne kuće u Dubrovačkom primorju u kojoj će se uspostaviti zavičajna kuća Dubrovačkog primorja, obnova "austrijskog puta" i uspostavljanje tematske staza Babinog polja na otoku Mljetu te izgradnja Muzeja zlata i srebra  u Smokvici.

Osim izgradnje samog Muzeja projekt na području Općine Smokvica uključuje uređenje trga-Vele Pijace pored crkve gdje će biti smješten muzej. Partner županiji na ovom projektu je Općina Smokvica koja će provoditi aktivnosti vezane za gradnju muzeja i uređenje trga te sve buduće aktivnosti planiranja, praćenja i kontrole korištenja kulturne baštine. Turistička zajednica općine Smokvica kao suradnik na ovom projektu zadužena je za provedbu komunikacijskih i promotivnih aktivnosti te kreiranje sadržaja turističke ponude povezujući muzej sa ostalim objektima kulturne baštine i turističkim sadržajiima Općine Smokvica, otoka Korčule i županije.

Muzej zlata i srebra je iznimno vrijedan kulturni objekt čija će izgradnja obogatiti kulturnu ponudu i omogućiti daljni razvoj turističkih sadržaja i turizma na području Smokvice.

U nastavku pogledajte Projektno rješenje izgradnje Muzeja zlata i srebra i uređenja trga u Smokvici. Fotografije Općina Smokvica www.smokvica.hr 

 

slika br.1   slika br.4   slika.br 3   1

Kontakt

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SMOKVICA
TURISTIČKI URED BRNA
Brna 525. 20272 Smokvica
Otok Korčula; HRVATSKA
tel +385 20 832 255  fax +385 20 832 188
e-mail: tzo-smokvica@du.t-com.hr              info@brna.hr
www.brna.hr

Facebook Twitter Instragram You tube

HNB tečajna lista

21.03.2019
Srednji
GBP GBP
1
8,645256
USD USD
1
6,530025
EUR EUR
1
7,411578
$
=

Vremenska prognoza