Događanja

Događanja u Smokvici i Brni tijekom godine, a posebno u vrijeme turističke sezone iznimni su doživljaj jer ćete doživjeti tradiciju življenja, očuvanost običaja i zabaviti se. Domaćini će Vas pozvati da zaplešete tradicionalne plesove, ispričati vam običaje i legende, na lokalnim feštama ćete zapjevati s njima ili se s mladima zabaviti u obližnjem kafiću. Ovdje su svi dobrodošli i prvim stiskom ruke gost postaje prijatelj.

Smokviško lito

alt Smokviško lito (srpanj i kolovoz) je tradicionalna kulturno zabavna manifestacija koja posjetiteljima nudi uživanje u brojnim događanjima. Nastupi viteške igre „Kumpanjija“ i tradicionalnih starinskih plesova, ribarske večeri, izložbe, koncerti kulturno-umjetničkih društava, klapa i tradicionalne fešte samo su dio događanja koja se organiziraju tijekom turističke sezone.

SMOKVIŠKO LITO 2017.      ISLAND KORČULA SUMMER EVENTS 2017.

 

Božić i Nova Godina

alt Proslava Božića je u kršćanskom duhu sa ponoćnom misom i tradicionalnaim paljenjem „badnjaka“ ispred župne crkve te misom na Božić u prekrasnom ugođaju crkve u Smokvici. Za Novu Godinu se organiziraju proslave i zabave u lokalnim ugostiteljskim objektima.


 

Dan Općine – Blagdan Gospe Kandalore

alt 02. veljače Općina Smokvica slavi svoj dan, a najveća atrakcija je godišnji nastup Viteške udruge Kumpanjija na središnjem mjesnom trgu ispred crkve. 

Pokladni običaji

poklad U vrijeme poklada mjestom vladaju maškare i tada se organizira tradicionalna maškarana povorka i paljenje „krnovala“. U vrijeme poklada organiziraju se dječje maškare i zabavne maškarane večeri.


 

Uskršnji blagdani

uskrs Običaji i tradicija u Smokvici se iznimno poštuju, te se u vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa odvijaju događanja Velikog tjedna. Na Veliki četvrtak je u crkvi „Posljednja večera“ , a u noći procesija „Po gorah“ kada vjernici prolaze križni put obilazeći crkvice uokrug mjesta. Tradicionalna procesija Velikog Petka prolazi ulicama Smokvice, dok je u Veliku Subotu bdijenje u župnoj crkvi. Na sam Uskrs svečana sveta misa je centralno događanje koje okuplja brojne vjernike.

Ostanite u kontaktu

FacebookTwitter

InstragramYou tube 

 
 

Private Accomodation

Home Icon Blue 300dpi

aminess lume logo
Hotel Aminess 1

Kontakt

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SMOKVICA
TURISTIČKI URED BRNA
Brna 525. 20272 Smokvica
Otok Korčula; HRVATSKA
tel +385 20 832 255  fax +385 20 832 188
e-mail: tzo-smokvica@du.t-com.hr              info@brna.hr
www.brna.hr

Facebook Twitter Instragram You tube

HNB tečajna lista

22.04.2019
Srednji
GBP GBP
1
8,597839
USD USD
1
6,609900
EUR EUR
1
7,432832
$
=

Vremenska prognoza